Meesterwerk Podcast

Een serie gesprekken...

#4 Kun je met meer data betere besluiten nemen? Wat kan het onderwijs leren van de VAR in voetbal? In gesprek met Luis Duarte

In deze aflevering is Luis Duarte te gast. Luis is een ervaren leerkracht, trainer van de opleiding Pedagogisch Tact én scheidsrechter.

In de wereld van onderwijs en sport staan menselijke interacties centraal. In deze aflevering van de podcastserie AI: het pedagogisch appèl gaan Jan Jaap Hubeek en Rob Kickert in gesprek met Luis over de parallellen tussen lesgeven en het begeleiden van wedstrijden. 

“Luisteren doe je niet alleen met je oren, maar ook met je ogen, je mond en je hart,” zegt Luis in de podcast. Dit benadrukt het belang van de menselijke relatie in zowel het klaslokaal als op het sportveld. Als leerkracht of scheidsrechter is het essentieel om aanwezig te zijn en een verbinding met de mensen om je heen te voelen. Deze verbinding, zo betoogt Duarte, kan nooit volledig door technologie worden vervangen. Toch is er de vraag of technologie, zoals de VAR in het voetbal, behulpzaam kan zijn om de objectiviteit in besluitvorming te vergroten.

Link Luis Duarte: https://nivoz.nl/nl/gebruikersprofiel/luis-duarte

Link Pedagogisch Tact: https://nivoz.nl/nl/pedagogische-tact-pt

Volgende Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Meesterwerk Podcast

Thema door Anders Norén