Meesterwerk Podcast

Een serie gesprekken...

NPO focus: Vluchten voor nieuw begin

Dromen waarmaken dankzij het Voorbereidend Jaar Leiden

Vrijdag 24 januari 2020
De oorlog in Syrië heeft een hoop families uit elkaar getrokken. Zo ook de familie van Mustafa Ali. Hij is samen met zijn broer naar Nederland gevlucht en moest zijn ouders en zussen achterlaten. Mustafa legde een gevaarlijke reis af en kwam in situaties terecht waarbij het ging om leven of dood. Maar de drang voor een betere toekomst was sterker dan de angst. Ali kwam terecht in Nederland waar hij nu een studie wil gaan volgen tot docent.

Friend of the show en onderwijsexpert Jan Jaap Hubeek: “Het is ontzettend belangrijk voor de diversiteit dat mensen als Mustafa het onderwijs in gaan.” Dat vindt ook Hildegard Weideveld, coördinator Voorbereidend Jaar Leiden voor vluchtelingstudenten. 

De playlist van Jan Jaap Hubeek, Mustafa Ali en Hildegard Weideveld:

  • Sahe Bedo – Ez Xeribim 
  • Khaled – Aisha
  • Alicia Keys – Underdog

Beluister hier het hele interview terug. https://www.nporadio1.nl/radio-focus/onderwerpen/526789-we-konden-niet-zwemmen-maar-staken-de-zee-over-in-een-plastic-bootje

Voorbereidend Jaar Leiden

Het VJL biedt studenten tussen de 18 en 30 jaar met een vluchtelingenachtergrond de mogelijkheid zich te ontwikkelen naar het gewenste startniveau in het hoger onderwijs. Dit initiatief van Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden zorgt ervoor dat zij kunnen instromen bij een bacheloropleiding. In juli 2017 hebben de eerste vijftien vluchtelingen-studenten succesvol het traject afgerond.

Volgende Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Meesterwerk Podcast

Thema door Anders Norén