Meesterwerk Podcast

Een serie gesprekken...

#25 MINDFULNESSCHOOL DE WILLIBRORD

Vier jaar geleden zijn een aantal leerkrachten aan basisschool De Willibrord gestart met mindfullnesstrainingen. Aanleiding was van de ervaren werkdruk. Vanwege de positieve resultaten is een aantal leerkrachten aandachttrainingen aan de kinderen gaan geven. 
Nu hebben de aandachtstrainingen een vaste plek in het curriculum gekregen en is deze school de tweede mindfulnessschool in Amsterdam. Zo maken ze op De Willibrord een plek voor iedereen die met aandacht wil leren, werken en opvoeden.
Ellen Scheermeijer (directeur) en Mirjam Blok (leerkracht en aandachtstrainer) vertellen waarom, wat en hoe ze aandachtstrainingen geven aan ieder kind.

Basisschool De Willibrord in Amsterdam is de 4e Mindful School in Nederland. 90% van de leerkrachten heeft een mindfulnesstraining gevolgd. Alle leerlingen krijgen ieder jaar een aandachttraining. Ook ouders kunnen een training volgen rond opvoeding en stressreductie. Zo maken we met elkaar van De Willibrord een plek voor iedereen die met aandacht wil leren, werken en opvoeden.

Beluister alle afleveringen van Meesterwerkpodcast op:

Volgende Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Meesterwerk Podcast

Thema door Anders Norén