Meesterwerk Podcast

Een serie gesprekken...

#20 Nina Hosseini

In deze aflevering is Nina Hosseini te gast.

Nina Hosseini heeft zelf op de vrijeschool gezeten. Sinds 1 september 2021 is Nina begonnen als promovenda binnen het onderzoeksdomein Diversiteit & Kritisch Burgerschap. Het promotietraject is een samenwerking tussen de UvA (Monique Volman is de promotor) en Hogeschool iPabo (Monique Leygraaf is de co-promotor). Nina heeft een bijzonder perspectief op diversiteit en inclusie binnen het vrijschoolonderwijs. Nina combineert haar ervaringen als oud-leerling met haar inzichten uit haar onderzoek

In deze serie onderzoeken Wouter Modderkolk en Jan Jaap Hubeek inclusie en diversiteit binnen het Vrijeschool onderwijs. De pedagogiek van het vrijeschool onderwijs is eigenlijk heel inclusief, maar hoe komt het dan dat de populatie zo exclusief is? Hoe kunnen Vrijescholen zorgen dat zij een ontmoetingsplaats worden voor diversiteit en een oefenplaats voor inclusiviteit? En bovenal: Wat levert dat dan op?

En wat kan het reguliere onderwijs leren van het Vrijeschoolonderwijs?

Allemaal vragen aan Nina Hosseini, luister maar gewoon naar deze nieuwe aflevering van de Podcast Waarde(n) van het Vrijeschoolonderwijs.

Next Post

Previous Post

© 2023 Meesterwerk Podcast

Theme by Anders Norén