Meesterwerk Podcast

Een serie gesprekken...

AFLEVERING 1. VAN LOKAAL ONDERZOEK NAAR NATIONAAL SUCCES – HELEEN TERWIJN (OPRICHTER EN DIRECTEUR)

Toen oprichter Heleen Terwijn midden jaren ’90 onderzoek deed naar de schoolmotivatie van jongeren in Amsterdam Zuidoost (de Bijlmer) ontdekte ze dat waar deze jongeren op tienjarige leeftijd nog vol toekomstplannen en enthousiasme zaten, dit op veertienjarige leeftijd vaak volledig was omgeslagen in demotivatie. Geschrokken van deze onderzoeksresultaten richtte ze IMC Weekendschool op, waar leerlingen drie jaar lang op zondag aanvullend onderwijs volgen. Bijna 25 jaar later is IMC Weekendschool nog steeds een succesformule, Heleen legt uit hoe het idee ontstaan en gegroeid is en waar kinderen en gastdocenten jaar na jaar zo blij van worden.

Volgende Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Meesterwerk Podcast

Thema door Anders Norén