Meesterwerk Podcast

Een serie gesprekken...

NPO focus


NPO1 Radio Focus: Gender & Corona

Als je dochter een jongen wil zijn.

Afgelopen nacht was ik bij NPO 1 Focus om te praten over gender in het onderwijs, en wat het Corona-tijdperk van ons vraagt. Hoe kijk je naar kinderen? En hoe richten we ons onderwijs in?

Bijzonder gesprek met mooie muziek..

https://www.nporadio1.nl/radio-focus/uitzendingen/729265-2020-04-01


NPO1 Radio Focus

Dromen waarmaken dankzij het Voorbereidend Jaar Leiden

Vrijdag 24 januari 2020
De oorlog in Syrië heeft een hoop families uit elkaar getrokken. Zo ook de familie van Mustafa Ali. Hij is samen met zijn broer naar Nederland gevlucht en moest zijn ouders en zussen achterlaten. Mustafa legde een gevaarlijke reis af en kwam in situaties terecht waarbij het ging om leven of dood. Maar de drang voor een betere toekomst was sterker dan de angst. Ali kwam terecht in Nederland waar hij nu een studie wil gaan volgen tot docent.

Friend of the show en onderwijsexpert Jan Jaap Hubeek: “Het is ontzettend belangrijk voor de diversiteit dat mensen als Mustafa het onderwijs in gaan.” Dat vindt ook Hildegard Weideveld, coördinator Voorbereidend Jaar Leiden voor vluchtelingstudenten. 

De playlist van Jan Jaap Hubeek, Mustafa Ali en Hildegard Weideveld:

  • Sahe Bedo – Ez Xeribim 
  • Khaled – Aisha
  • Alicia Keys – Underdog

Beluister hier het hele interview terug. https://www.nporadio1.nl/radio-focus/onderwerpen/526789-we-konden-niet-zwemmen-maar-staken-de-zee-over-in-een-plastic-bootje

Voorbereidend Jaar Leiden

Het VJL biedt studenten tussen de 18 en 30 jaar met een vluchtelingenachtergrond de mogelijkheid zich te ontwikkelen naar het gewenste startniveau in het hoger onderwijs. Dit initiatief van Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden zorgt ervoor dat zij kunnen instromen bij een bacheloropleiding. In juli 2017 hebben de eerste vijftien vluchtelingen-studenten succesvol het traject afgerond.


Het onderwijs: “Er moet gewoon een bom op gegooid worden”

vrijdag 13 december 2019, 02:59 uur

https://www.nporadio1.nl/radio-focus/onderwerpen/522700-het-onderwijs-er-moet-gewoon-een-bom-op-gegooid-worden

Zestien scholen in Nederland zijn deze week dicht. Zo’n 5400 leerlingen missen hierdoor een hele week onderwijs. Leraren gebruiken deze dagen om na te denken over een structurele oplossing voor het lerarentekort. “Het is nu echt crisis. Maar crisis betekent niet alleen gevaar, maar ook een kans.”

Maar wat zijn die kansen dan? Met friend of the show en onderwijsexpert Jan Jaap Hubeek en schrijver van het boek Gevormd of vervormd? Een pleidooi voor ander onderwijs Jan Bransen bespreken we het signaal dat de leraren deze week afgeven.

Bij Focus zijn de gasten altijd de DJ! De muziekkeuzes van de gasten kun je terugluisteren via de Radio Focus Spotify-playlist! 

De playlist van Jan Jaap Hubeek en Jan Bransen:

  • R.E.M. – It’s the end of the world as we know it
  • Georges Moustaki – Le temps de vivre
  • Pink Floyd – Another brick in the wall

NPO1 Radio Focus

“Stakingen, sluitingen en onderwijsproblematiek: wat kan er beter?”
Donderdag 10 oktober 02.00-03.00 uur: NPO 1

https://www.nporadio1.nl/radio-focus/onderwerpen/515964-de-nacht-van-de-leraar

NPO 1 Radio Focus

Het is de nacht van de leraar en de lerares! In de studio bij Focus zitten Jan Jaap Hubeek en Inge van Son, twee docenten die zich inzetten voor innovatief onderwijs. Klassikaal leren rekenen en schrijven via oude lesmethoden… Dat kan anders!


Fotografie IN de media

Omroep Max
Woensdag 2 oktober 2019

Winnende foto van de Suriname tentoonstelling in de Nieuwe Kerk op Omroep Max.

Met deze foto heb ik de fotowedstrijd gewonnen van de indrukwekkende Suriname tentoonstelling in de Nieuwe Kerk.
https://www.nieuwekerk.nl/tentoonstellingen/de-grote-suriname-tentoonstelling/
Deze foto heb ik genomen op mijn ‘oude schooltje’ in Paramaribo. In 1995 heb ik een poosje op de Angelae Burgosschool in de Wanickastraat lesgegeven. Afgelopen jaar kwam ik terug en veel zag er nog hetzelfde uit: de uniformen, het hijsen van de vlag, de open lokalen. Deze jongen fotografeerde ik voor de deur van een klaslokaal.


NPO 1: Radio Focus

“Het onderwijs moet wakker worden”
dinsdag 10 september 2019, 02:59 uur

https://www.nporadio1.nl/radio-focus/onderwerpen/512784-het-onderwijs-moet-wakker-worden

Lerarentekorten, krappe budgetten en steeds grotere klassen… Het onderwijssysteem van Nederland moet veranderen, vinden docenten en onderwijsvernieuwers Jan Jaap Hubeek en Karim Amghar. Vanaf vandaag zijn zij onze maandelijkse vaste gasten, waarmee we praten over oplossingen en innovatie in het onderwijs.

Jan Jaap maakt de Meesterwerk podcast, waarin hij in gesprek gaat met vernieuwers in het onderwijs. 


IN de krant

Leids Dagblad
Woensdag 28 augustus 2019


© 2024 Meesterwerk Podcast

Thema door Anders Norén