Meesterwerk Podcast

Een serie gesprekken...

Genderwijs

Stichting School & Veiligheid organiseert 14 oktober 2020 de onderwijsconferentie Genderwijs  voor alle onderwijsprofessionals werkzaam in het po, vo en mbo.

Op weg naar deze Conferentie heb ik een paar Podcast afleveringen over dit thema gemaakt.  Is de kijk op jongens en meiden van invloed op hun ontwikkeling of niet? Welke rol speelt het onderwijs hierin? Wat kom je tegen in de dagelijkse praktijk en wat weten we uit onderzoek?

Beluister ze hier:

De GSA is een groep scholieren die vindt dat iedereen op hun school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden.
Beluister de waarde van deze GSA op het Katholieke Gymnasium in Utrecht. In gesprek met Marjolijn Wakker en oud-leerling Janne van Mulken.


In deze aflevering spreek ik met Sylvia Holla. Sylvia is cultureel socioloog en doet onderzoek naar het effect op genderstereotypering in het onderwijs, de arbeidsmarkt en beleidsvorming. Zij is werkzaam bij kenniscentrum Atria en deelt haar kennis tijdens de onderwijsconferentie Genderwijs op 14 oktober 2020.


Als je dochter al vroeg aangeeft dat ze een jongetje wil worden. Wat doet dat met jou? Hoe beweeg je je dan in het onderwijs? Deze moeder, en onderwijsprofessional, vertelt haar verhaal en beschouwing over het onderwijs in relatie tot haar dochter.


© 2024 Meesterwerk Podcast

Thema door Anders Norén