Meesterwerk Podcast

Een serie gesprekken...

Waldorf100

Op vrijdag 20 september 2019 stond Audiocollectief Meesterwerk in co-creatie met Merel Boon van Mooite op het Waldorf100 Festival.
Onder vakkundige begeleiding van Annet Stegeman werden er vele gesprekken met sprekers en bezoekers opgenomen voor de Podcast. Hieronder volgen zes gesprekken:

JAN BRANSEN OVER VORMING IN HET ONDERWIJS

Zijn boek is een bestseller. Zijn boodschap slaat in als een bom: Volgens Jan Bransen vervormt het huidige onderwijs. In deze Podcast vertelt hij over zijn drijfveren en zijn pleidooi voor ander onderwijs. Op het festival Waldorf 100 jaar vragen wij eerst wat hij daar eigenlijk doet.


GERT BIESTA OVER DE WAARDE(N) VAN VRIJESCHOOL PEDAGOGIEK

Een korte introductie over Gert Biesta om daarna in gesprek te gaan over de kracht van pedagogiek én specifiek de Vrijeschool pedagogiek. Gert Biesta vertelt wat 100 jaar Vrijeschool hem heeft gebracht. Ook deelt hij wat hij het onderwijs, en de Vrijeschool, de komende honderd jaar toewenst.


Floortje Dessing over de kracht van Vrijescholen

Floortje Dessing vertelt op het Waldorf100 festival over de kracht van het Vrijeschool onderwijs. In dit gesprek vertelt zij hoe dit haar gevormd heeft tot wie zij nu is.


Lector Aziza Mayo over de Waarde(n) van de Vrijeschool

In de reeks “100 jaar Vrijeschool onderwijs” vandaag aflevering 4. Lector Aziza Mayo vertelt over het doen van onderzoek en het bijdragen aan schoolontwikkeling. En uiteraard de vraag welke droom Aziza heeft voor de komende 100 jaar.


Hoe architect Thomas Rau geïnspireerd werd door Euritmie

Na zijn opleiding in de architectuur studeerde Thomas Rau drie jaar euritmie om gebouw en mens nog veel beter op elkaar af te kunnen stemmen. Van eurtimie tot het ontwerp van de Triodosbank in Driebergen, het komt allemaal in deze podcast.


Merlijn Twaalfhoven over “in ieder schuilt een kunstenaar”

Met verbeeldingskracht, schoonheid, en creativiteit wereldproblemen te lijf. Doe je mee? Dat is de oproep van Merlijn Twaalfhoven. Zijn motto? In ieder schuilt een kunstenaar. Als we onze krachten bundelen, kunnen we het verschil maken.
SpotifyApple PodcastsRSSSoundCloudYouTube

© 2024 Meesterwerk Podcast

Thema door Anders Norén