Meesterwerk Podcast

Een serie gesprekken...

#7 ONTWIKKELINGSGERICHT ONDERWIJS; ONDERWIJSVISIE IN DE PRAKTIJK.

OntwikkelingsGericht Onderwijs (OGO),  is een onderwijsvisie. Deze visie legt de nadruk op de ontwikkeling van de leerlingen. Bij OGO staat de brede persoonsontwikkeling van leerlingen centraal. Het belangrijkste principe hierbij is de zone van naaste ontwikkeling. Het kind ontdekt vanuit zijn eigen ontwikkeling wat op het randje van zijn kunnen en nog niet kunnen ligt. Daarbij is de gedachte dat de leerkracht in het contact met de kinderen niet enkel specifieke kennis en vaardigheden overdraagt, maar dat de ontwikkeling van de leerling daarnaast ook be├»nvloed wordt door context en cultuur aan te dragen. Huub Jolink vertelt over OGO op de basisschool de Achthoek in Amsterdam-Oost.


Beluister alle afleveringen van Meesterwerkpodcast op:

SpotifyApple PodcastsRSSSoundCloudYouTube

Volgende Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Meesterwerk Podcast

Thema door Anders Norén