Meesterwerk Podcast

Een serie gesprekken...

#86 Agora Leiden: Deel 2

Beluister de start van het vernieuwende onderwijsconcept Agora Leiden. Annet Stegeman en ik, Jan Jaap Hubeek, gaan in deze uitzending op zoek naar wat de Agoriaanse Meesters drijft om aan dit nieuwe onderwijsinitiatief bij te dragen

In deze aflevering spreken wij naast Ilja van Santen de Agroriaanse Meesters: Saskia Rijsbergen én Ruben Boode.

En uiteraard hoor je ook een paar leerlingen.

——

Agora, bestond al, in 2014 opende de eerste Agora School haar deuren in Roermond.

Kenmerkend voor Agora onderwijs is dat alle leerlingen een gepersonaliseerde leerroute doorlopen en daarbij begeleid worden door coaches, oftewel Agoriaanse meesters. die de leerlingen ondersteunen in hun ontwikkeling naar eigenzinnige en zelfbewuste jongvolwassenheid. Dit betekent dat ze volop inzetten op persoonlijk leiderschap, creativiteit en maatschappelijke betrokkenheid. 

We lopen vandaag een dagje mee op Agora Leiden en spreken naast Ilja ook Agoriaanse meesters en leerlingen.

Deze aflevering is gemaakt voor Radio Lef: https://www.leidenkennisstad.nl/hetlef/radio-lef/

Volgende Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Meesterwerk Podcast

Thema door Anders Norén