Meesterwerk Podcast

Een serie gesprekken...

#42 10-18 SCHOOL: Spring High

‘DEZE SCHOOL MOEST ER KOMEN OMDAT WE AL HEEL LANG HETZELFDE DOEN IN HET ONDERWIJS’

Het vernieuwende Spring High in Amsterdam werd al eens bezocht voor een schoolreportage. Nu komt schoolleider Camyre de Adelhart Toorop aan het woord. Het gaat over haar pedagogisch leiderschap en ‘over de leergemeenschap waarin de beweging centraal staat.’

Vijf jaar zijn ze bezig, daar in Amsterdam Nieuw West. Begonnen met 30 leerlingen groeide Spring High uit tot de school die ze nu zijn. Ruim 250 leerlingen die qua niveau door elkaar zitten en een leerweg aanbiedt waar kinderen vanaf groep 7 kunnen instromen en die opleidt voor een theoretisch diploma. Ontwikkelingsgericht. ‘We zijn een school waar zelfs basis- en voortgezet onderwijs niet meer door een muur gescheiden wordt.’

Volgende Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Meesterwerk Podcast

Thema door Anders Norén