Meesterwerk Podcast

Een serie gesprekken...

#147 Oosterwoldschool Sofia

In deze aflevering bezoek ik de Oosterwoldschool Sofia. 

Oosterwoldschool Sofia is een erkende basisschool zonder overheidsbekostiging, een zogenaamde B3 school. Dit betekent dat er werkelijk vrijheid van onderwijs is, maar ook dat de ouders zelf voor de financiering moeten zorgen. 

De leerkrachten dragen als zelfstandigen de pedagogische doorontwikkeling van de school. De ouders zorgen voor de noodzakelijke ondersteuning opdat de leerkrachten zich kunnen richten op het onderwijs. Ik ben benieuwd waarom deze school er moest komen en wat deze vrijheid van onderwijs de kinderen allemaal brengt.


B3scholen zijn niet door de overheid bekostigde scholen voor basisonderwijs en/of voortgezet onderwijs. De leerplichtambtenaar heeft deze scholen – op advies van de Onderwijsinspectie – aanmerkt als ‘school in de zin van artikel 1, onderdeel b, onder 3 van de Leerplichtwet 1969′.

Link naar de school: https://oosterwoldschoolsofia.nl/

Volgende Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Meesterwerk Podcast

Thema door Anders Norén