Meesterwerk Podcast

Een serie gesprekken...

#150 Aflevering 1: Inclusie & diversiteit

In deze serie gaan Wouter Modderkolk en Jan Jaap Hubeek op onderzoek naar het thema inclusie en diversiteit binnen het vrijeschoolonderwijs.

In deze eerste aflevering gaan wij op zoek naar waar dit vraagstuk nou eigenlijk over gaat.

Zo spreken wij onder andere lector Aziza Mayo, Gert Biesta, Floortje Dessing, lector diversiteit & inclusie Saniye Çelik, we bezoeken Myla Kamstra op basisschool Waldorf aan de Werf en je hoort een aantal anderen over wat het vrijeschoolonderwijs is en welke opdracht er binnen dit vraagstuk leeft.

Het vraagstuk over inclusie en diversiteit komt namelijk vanuit het vrijeschoolonderwijs zelf, maar het is een breder maatschappelijk vraagstuk. In deze serie kijken wij door de bril van het vrijeschoolonderwijs naar het vraagstuk: Hoe kan het onderwijs een ontmoetingsplaats zijn voor diversiteit en een oefenplaats voor inclusiviteit?De muziek in deze aflevering is van Hubert Jan Hubeek
De afbeelding is gemaakt door Rosylke Gersons

Volgende Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Meesterwerk Podcast

Thema door Anders Norén