Meesterwerk Podcast

Een serie gesprekken...

#84 Terugblik op vijf jaar Practoraat Creatief Vakmanschap

Vakmanschap is de ruggengraat van onze samenleving, en daar is heel weinig aandacht voor.Marieke Gervers

Het Practoraat Creatief Vakmanschap startte vijf jaar geleden met een ontwerpend onderzoek naar nieuwe vormen van Leven Lang Ontwikkelen voor MBO-gediplomeerden uit alle creatieve disciplines, zodat zij zich na hun afstuderen makend en wederkerig verder kunnen professionaliseren op een hoger niveau. Zo kunnen zij doorgroeien tot de ondernemende, maatschappelijk betrokken en inspirerende creatieve makers die zij in potentie zijn.

Sonja Hoogendoorn en Marieke Gervers. Sonja is directievoorzitter van MBO College Zuid, onderdeel van het ROC van Amsterdam, en heeft de weg vrij gemaakt voor deze inspirerende onderzoeksomgeving. Marieke was vijf jaar het boegbeeld van dit praktijkgerichte innovatieplatform voor creatief vakmanschap. Als practor bouwde ze aan faciliteiten met deze creatieve vakmensen om hun positie in het werkveld te verbeteren en om de creatieve sector beter bewust te maken van hun economische en maatschappelijke meerwaarde.

Meer informatie: https://www.practoraatcreatiefvakmanschap.nl/

Volgende Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Meesterwerk Podcast

Thema door Anders Norén