Meesterwerk Podcast

Een serie gesprekken...

#30 Volwassen in de wereld

Onderwijs richt zich nooit alleen op het nu, maar behelst ook altijd, impliciet of expliciet, een beeld van de toekomst waartoe opgeleid en onderwezen wordt; een beeld van volwassenheid waar het onderwijs aan hoopt bij te dragen. In deze aflevering van Meesterwerk spreekt Jan Jaap Hubeek met Akke Faling. Akke is werkzaam als onderzoeker binnen het lectoraat Waarde van Vrijeschoolonderwijs en onderzocht de vraag: Hoe geven oud-vrijeschoolleerlingen vorm aan hun volwassen bestaan in de wereld? En wat kan dat ons zeggen voor het huidige onderwijs en de lerarenopleiding?

Akke Faling is werkzaam als onderzoeker binnen het lectoraat Waarde(n) van Vrijeschoolonderwijs en onderzocht de vraag: Hoe geven oud-vrijeschoolleerlingen vorm aan hun volwassen bestaan in de wereld? En wat kan dat ons zeggen voor het huidige onderwijs en de lerarenopleiding?

Akke bracht eerder deze publicatie uit over haar onderzoek: Hoe geven oud-vrijeschoolleerlingen vorm aan hun volwassen bestaan in de wereld? ( pdf, 767 KB ) 

Next Post

Previous Post

© 2023 Meesterwerk Podcast

Theme by Anders Norén