Meesterwerk Podcast

Een serie gesprekken...

#138 Jeelo op basisschool de Meern

In deze aflevering ga ik samen met Ferd van den Eerenbeemt op bezoek bij Brigitte Ammerlaan. Brigitte is directeur op basisschool de Meern in Haarlem. Op basisschool de Meern werken ze met de methodiek Jeelo. Jeelo kent meer dan 4000 leereenheden waarmee je als leerkracht én leerling projecten kunt arrangeren. Jeelo sluit goed aan bij de visie van de Meern. Jeelo laat leerlingen namelijk maatschappelijk betrokken, en vanuit innerlijke motivatie, leren.

Jeelo brengt methodisch werken in de school. De leerlingen werken van groep 1 t/m groep 8 in 12 projecten met onderwerpen uit hun eigen leefomgeving. Tijdens de basisschool doen leerlingen elk project vier keer, steeds op hun eigen niveau en steeds met een grotere scoop. Zo verdiepen ze hun kennis en competenties steeds verder. Leerlingen gaan onderzoekend en ontwerpend aan de slag en werken aan een projectresultaat. Dit projectresultaat moet voldoen aan eisen van de opdrachtgever of eisen die zij zelf stellen.

Door samenhang in de leerstof aan te brengen, zien de kinderen de verbanden tussen wat ze op school leren en de wereld om hen heen. Jeelo biedt veel ruimte aan leerlingen, leerkrachten én de school. Benieuwd naar wat deze methodiek allemaal bij te dragen heeft aan het onderwijs? Luister maar……

Volgende Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Meesterwerk Podcast

Thema door Anders Norén