Meesterwerk Podcast

Een serie gesprekken...

#58 Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer over de rechten van het kind

Margrite Kalverboer (1960) is onze nationale kinderombudsman. Zij zorgt ervoor dat kinderrechten in Nederland worden nageleefd. Ze is hoogleraar Orthopedagogiek, juriste en ze heeft de kunstacademie gedaan. Vanuit deze veelzijdige achtergrond hanteert ze een brede visie op waar het in haar werk over gaat: het behartigen van het belang van het kind. Hoe doet ze dat en wat is daarin belangrijk? 

Op haar woonboot in Amsterdam spreekt Jan Jaap Hubeek met haar over haar werk en haar persoonlijke drijfveren. Margrite Kalverboer laat in dit openhartige gesprek zien hoe haar ervaringen in een justitiële jeugdinrichting haar hebben gevormd, wat ze van haar vader meekreeg als het gaat om onderwijs en wat ze belangrijk vindt op politiek niveau.  Dit alles brengt ze samen in een krachtig pleidooi: het kind in zijn eigenheid zien.  

Link naar volledige artikel:

https://nivoz.nl/nl/podcast-kinderombudsman-margrite-kalverboer-ik-kom-altijd-uit-bij-de-kinderen

Volgende Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Meesterwerk Podcast

Thema door Anders Norén