Meesterwerk Podcast

Een serie gesprekken...

#163 IMC Weekendschool – Heleen Terwijn

In deze aflevering is oprichter Heleen Terwijn te gast.

Heleen deed midden jaren ’90 onderzoek naar motivatie van leerlingen in Amsterdam Zuid-Oost. Leerlingen zaten op school om te ‘leren voor later’ terwijl niemand hen liet zien wat ‘later’ nou eigenlijk is. Zo ontstond haar idee om kinderen in de ontvankelijke leeftijd van 10 tot 14 jaar samen met bevlogen gastdocenten te laten kennismaken met interessante vakgebieden. 

Stichting IMC Weekendschool stelt zich ten doel dat alle jongeren (specifiek op de plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is) van alle schoolniveaus, zó worden opgeleid dat ze gemotiveerd hun plek kunnen innemen in de samenleving.

Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een organisatie met een groot maatschappelijk draagvlak. In samenwerking met hun netwerk bereiken ze met onze lesprogramma’s wekelijks ruim 3000 leerlingen, op 58 locaties door het hele land.

Gastdocenten vertellen niet alleen over hun beroep en vakgebied, maar ook over hun eigen ervaringen en de keuzes die zij zelf hebben gemaakt in hun leven.

Volgende Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Meesterwerk Podcast

Thema door Anders Norén