Meesterwerk Podcast

Een serie gesprekken...

Aflevering 1 – Het weerbericht

Een persoonlijk en pedagogisch verhaal….Een ontmoetingstocht door onderwijs….

Dit gaat over de tijd die er vaak meer toe doet dan de tijd ervoor en de tijd erna. De tijd die je je vaak nog het beste kan herinneren. Waren het de pauzes op school, de eindeloze vakanties na het behalen van een diploma, de opluchting na het opzeggen van je baan, de ruimte die toen ontstond zijn veelal momenten die er achteraf het meeste toe doen.

De filosoof Hannah Arendt benoemt het als het gebied van menselijke vrijheid en creativiteit.

Het is eigenlijk raar dat dit de tussentijd genoemd wordt, je had het van mij best kunnen omdraaien.

Ik neem je mee door mijn tussentijd, en de aanleiding is mijn achttien jarige zoon die een tussenjaar heeft en mij gevraagd heeft met mij terug te gaan naar mijn tussenjaar.

Dit is Tussentijd….

Volgende Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Meesterwerk Podcast

Thema door Anders Norén