Meesterwerk Podcast

Een serie gesprekken...

Onderwijs podcast’s

Beluister alle afleveringen van Meesterwerkpodcast op:

Meesterwerk Podcast

Meesterwerk Onderwijs Podcast
Meesterwerk Onderwijs Podcast

Audiocollectief Meesterwerk vangt audio-avonturen over innovatie of ondernemerschap uit het publieke domein: onderwijs, de culturele sector en de rest van de wereld. Om te inspireren, te bewaren en te raken. Een positief collectief die de jonge mens het beste wenst.


Meesterwerk Hoogbegaafd

Er zijn allemaal beelden over hoogbegaafdheid. Maar wat betekent het nou eigenlijk? Ze zijn heel slim máár presteren vaak onder én hebben veelal andere uitdagingen nodig. Hoe is het als kind, ouder of school om om te gaan met een kind met hoogbegaafdheid? In deze serie gaat audiocollectief Meesterwerk op zoek naar de verhalen achter deze term.


Klein Amsterdam

De Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim schreef in 2015 een prijsvraag uit: bedenk een nieuwe school. Eva Vesseur en Berit Mastenbroek nemen je mee van idee tot een nieuw onderwijsconcept in deze podcast-serie Klein Amsterdam; Leren in de tussenruimte.


VRIJESCHOOLONDERWIJS

Waarde(n) van Vrijeschoolonderwijs
Het lectoraat Waarde(n) van Vrijeschoolonderwijs richt zich op het versterken van de doelen waar het vrijeschoolonderwijs voor staat, zoals het realiseren van een brede en evenwichtige ontwikkeling van denken, voelen en willen bij kinderen/jongeren, zodat zij innerlijk vrije en verantwoordelijk en moreel handelende volwassenen worden.
Meer info, kijk op: https://www.hsleiden.nl/waarden-van-vrijeschool-onderwijs

Beluister de podcast ook via:
https://janjaaphubeek.nl/category/vrijeschoolonderwijs/


NPO 1 Focus

Als sidekick bij het wetenschapsprogramma schuif ik regelmatig aan in de NPO 1 Studio bij het nachtprogramma Focus
Hier de laatste aflevering in gesprek met Jan Bransen

https://www.nporadio1.nl/radio-focus/onderwerpen/522700-het-onderwijs-er-moet-gewoon-een-bom-op-gegooid-worden


Nivoz Portretten

Een serie portretten over pedagogisch tact & pedagogisch leiderschap .
Deze portretten worden gepubliceerd op:

https://nivoz.nl/podcast/

Ook te beluisteren via:


Radio lef

Radio LEF versterkt de onderwijsinnovatie door de opbrengsten en ontwikkelingen binnen de huidige Leidse innovaties uit te zenden. Radio LEF gaat langs de Leidse onderwijsinnovaties en vertelt de verhalen middels een podcast. Het doel van radio LEF is de betekenisvolle onderwijsinnovaties luisterbaar, daarmee overdraagbaar en direct inzetbaar te maken voor de (toekomstige) leraren en andere onderwijsprofessionals van het Leidse onderwijs.


Genderwijs

Onderwijsconferentie Genderwijs is dé plek voor inspiratie en dialoog over onderwijs waarin de kijk op jongens en meiden bewust (g)een rol speelt. Interessante sprekers en boeiende workshops bieden wetenschappelijke en praktische inzichten over gendernormen in het onderwijs.

Bezoek de site: https://genderwijs.schoolenveiligheid-conferenties.nl/https://genderwijs.schoolenveiligheid-conferenties.nl/


OVERSTAPPEN

In deze serie staat de overstap naar het onderwijs centraal.
Ik spreek mensen die hun carrière willen voortzetten in ons onderwijs.
Zij die met ervaring vanuit andere sectoren de beweging naar ons onderwijs willen maken. Ik ben benieuwd of zij makkelijk hun weg kunnen vinden?

Maar ik ben in deze serie ook benieuwd wat het onderwijs kan leren van deze overstappers? Zien wij ieders talent?
Wat zouden deze overstappers het onderwijs kunnen brengen, dat er nu niet is?
En gezien het huidige lerarentekort: is het onderwijs wel zo toegankelijk als wij zelf zou willen?

https://janjaaphubeek.nl/category/overstappen/


TASFORCE ONTWIKKELINGSGERICHT ONDERWIJS

Om recht te doen aan ieder kind, is een fundamentele verandering van ons onderwijsstelsel noodzakelijk
Het is de hoogste tijd dat het eeuwenoude leerstofjaarklassensysteem wordt vervangen door een ontwikkelingsgericht onderwijssysteem. Dat vindt de Taskforce Ontwikkelingsgericht Onderwijs, die eind 2019 is opgericht. De Taskforce stelt vast dat het huidige systeem kinderen geen gelijke kansen biedt, hierdoor niet voldoet aan de wet- en regelgeving en een duurzame oplossing in de weg staat.
Een serie portretten van deze onderwijsvernieuwers:

https://janjaaphubeek.nl/category/too/


VERKIEZINGEN 2021

Een samenwerking met Meesters met Dromen & Pakhuis de Zwijger omtrent de komende verkiezingen. Voor de verkiezingen 2021 heeft Audiocollectief Meesterwerk een aantal politieke partijen bevraagd over hun onderwijsparagraaf in het verkiezingsprogramma.

https://janjaaphubeek.nl/category/verkiezingen/


© 2024 Meesterwerk Podcast

Thema door Anders Norén