#educatie #podcast #meesterwerk #podplanten

Nivoz Portretten

Voor Stichting Nivoz maak ik via podcast-interviews kennis met een aantal NIVOZ-mensen.

Aflevering 8:

In de serie NIVOZ-podcasts met schoolbestuurders en -leiders spreekt Helma van der Hoorn over haar pedagogische opdracht, haar visie en leiderschap en over de grote transitie waarin we met elkaar zitten. ‘Een verandering is alleen mogelijk als iedereen mee beweegt.’


Aflevering 7:

Merlijn Wentzel begeleidt bij NIVOZ leraren en schoolleiders in de trajecten Pedagogische Tact en Pedagogische Verdieping. In deze podcast vertelt ze over de reis die ze na haar studie orthopedagogiek heeft afgelegd, nog altijd aan de zijde van Luc Stevens. Ze spreekt over het werk als trajectbegeleider, over haar eigen pedagogische opdracht en ambities én over de Essential Schools, haar belangrijkste inspiratiebron als het om goed onderwijs gaat.


Aflevering 6:

#6 NIVOZ-podcast: Over Agora-onderwijs, met medeoprichter Jan Fasen en een leerling

Bij Agora Roermond (vmbo, havo, vwo) mag je vanaf dag 1 aan de slag met jouw interesses, op zoek naar je talenten en ambities. Jan Fasen vertelt waarom Agora-onderwijs gestart moest worden en wat het vraagt. Robin vertelt over zijn ervaring als leerling.


Aflevering 5:

#5 NIVOZ-serie: Luisteren naar… Annonay Andersson, hoofdredacteur van ons platform(3)

Annonay Andersson opereert in haar werk op twee plekken, als psychologe op de Tobiasstroom, een VSO-school in Zeist én als hoofdredacteur van het NIVOZ-platform. ‘Werelden die elkaar enorm aanvullen en versterken,’ zo vertelt ze in deze podcast-serie over NIVOZ-mensen.


Aflevering 4:

Nog altijd is Luc Stevens (78) betrokken bij de ontwikkelingen in en buiten NIVOZ. Al acteert hij wat behoedzamer, zoals hij het zelf zegt. Dit is afl. #2 in de podcastserie waarin onze eigen NIVOZ-mensen aan het woord zijn.


Aflevering 3:


Gabrielle Taus – algemeen directeur – bijt het spits af. Ze vertelt over zichzelf, hoe ze bij stichting NIVOZ terechtkwam, de rol die het instituut in het onderwijs speelt en over de werkzaamheden én de plannen voor de toekomst.


Aflevering 1:

Jan Jaap Hubeek in gesprek met NIVOZ-directeur Rob Martens, psycholoog en motivatie-onderzoeker, over zijn nieuwste boek ’We moeten spelen’. 
Het boek is een vurig pleidooi om in ons onderwijs ruimte en tijd te scheppen voor de verwondering, voor het speelse, voor het onvoorspelbare. Niet om het leren op te leuken, maar om in volle aandacht en engagement als lerend mens te verschijnen.

© 2020 Jan Jaap Hubeek

Theme by Anders Norén